2017

Børnedag en kæmpe succes

10.3.2017

Flere end 1000 skolebørn fra 0.- 5. klasse fra alle Haderslev Kommunes skoler er nu tilmeldt Hertug Hans Festivals børnedag.

Siden 19. februar er tilmeldingerne strømmet ind, og der bliver derfor gang i den i Haderslevs Damparken fredag den 2. juni, når børnedagen finder sted. 

På grund af den store interesse må Hertug Hans Festival desværre allerede nu stoppe for tilmeldingerne. De skoler, der er tilmeldt, har fået besked og vil få yderligere information, når programmet ligger helt fast.

 

Luther Vin fik nye venner

4.11.2016

Hertug Hans Festivalen er gået i offensiven for at skaffe penge til Hertug Hans Festival 2017, der afvikles i pinsen fra den 2. til 4. juni næste år – samtidig med at 500 året for reformationen markeres med store arrangementer i Haderslev.  

Onsdag 3. november 2016 promoverede festivalen således sin italienske Appassimento-vin ved en vinsmagning i Føtex i Haderslev, hvor Luther Vin fremover også sælges. ”Fremragende”, ”en god eftersmag”, ”aftenens bedste” var nogle af kommentarerne, der blev hæftet på Luther Vin, som man hidtil kun har kunnet købe i Kvickly og hos Visit Haderslev.

Cirka 200 Føtex-kunder deltog i vinsmagningen, hvor der blev budt på smagsprøver af vin fra hele verden. I historiske rober skænkede formand Anette Prip og andre medlemmer af Hertug Hans Festival op af vinen, der på en sjov og anderledes måde bidrager til at finansiere de mange aktiviteter, der finder sted i forbindelse med Hertug Hans Festival. For hver solgt flaske sender Føtex nemlig fem kroner i festivalens kasse.

- Vi er meget glade for at varehuset på den måde støtter vores forening og arbejdet med at arrangere Hertug Hans Festival, siger Anette Prip, der af samme årsag håber, at rigtig mange lader et par flasker Luther Vin glide ned i vognen, når de er på indkøb.

- De fem kroner går til et godt formål, vi har brug for pengene, men smagen fejler bestemt ikke noget, tilføjer hun og peger på, at vinen også er en glimrende gave-idé. 

Med Haderslev Domkirke og Martin Luther på etiketten er Luther Vin – ud over at være lavet på italienske druer - nemlig ganske lokal. På bagsiden fortælles historien om, hvorfor Haderslev kaldes for Nordens Wittenberg. 

Hertug Hans Festival er ikke færdig med at promovere sin vin. I weekenden den 12. og 13. november deltager festivalen i julemarkedet på Gram Slot fra klokken 10 til 17 hver dag. Her vil der også være mulighed for at få smagsprøver – og købe – vinen – samt høre om planerne for Hertug Hans Festival 2017.

 

Yderligere oplysninger: Anette Prip – tlf. 2851 8507