"Hertug Hans Festival er en

folkelig historisk festival i Haderslev"

Spændende, skægt, farverigt og lærerigt. 

Hertug Hans Festivalen er for hele familien. 

Med udgangspunkt i Haderslevs enestående historie fra den sene middelalder og renæssance rejser Hertug Hans Festivallens gæster fra den 2.- til 4. juni 2017 500 år tilbage i historien til 1500-tallet. Find hele programmet her.

Kun få meter fra Haderslevs historiske bykerne omformes den smukke Damparken til en historisk landsby med arbejdende værksteder, lejrliv og stemning fra middelalderen og renæssancen.

I den historiske landsby møder gæsterne smeden, der arbejder ved sin esse, sigøjneren, der danser rundt, konen, der karter uld og børn, der leger og inviterer med til leg. Landsbyens beboere er alle eksperter og klar til at fortælle og videreformidle deres historiske håndværk eller viden til de besøgende. Mange steder kan gæsterne både prøve, smage, se og føle. 

Musik og gøgl er en stor del festivalen, og gæsterne vil hele tiden møde musikere og gøglere, der inviterer med til dans og morskab for både store og små.

En del af festivallen er et stort taffel i renæssancestil, hvor alle har mulighed for at opleve en festmiddag fra omkring Christian d. IIIs tid. I 2017-udgaven af festivalen har vi nytænkt taflet, så det bliver en renæssance-buffet med masser af underholdning. Læs mere under renæssancebuffet.

Historisk optog på Hertug Hans-festivallen 2014Endelig holdes der et historisk optog gennem byen, hvor man vil møde personer fra byens historie, masser af festivallens aktører samt et bredt udsnit af byens foreningsliv.